Hi, ik ben Sabine en ik help je graag om weer te genieten van je leven.

Het geluk lachte me toe… op papier

Een leuke baan, een mooi huis, een lieve partner, vrienden, reizen over de wereld en alles kunnen kopen wat ik wilde. Je zou denken dat ik geen reden had om te klagen, maar echt genieten kon ik niet. Gelukkig? Niet echt, maar dat stopte ik altijd snel weg. Hoe verzorgd ik er ook bij liep, mijn energieniveau was laag. Altijd moe, last van buikpijn, vastzittende nek en schouders, en mijn hoofd stopte nooit met piekeren. Bij de huisarts voelde ik me niet gehoord en stond ik binnen 5 minuten weer buiten. Het voelde alsof ik me aanstelde. Dus bleef ik doorgaan, niet aanstellen en hard werken. En dat hield ik redelijk lang vol. Van jongs af aan had ik mezelf aangeleerd me aan te passen aan mijn omgeving. Ik was net een kameleon, altijd alert en stemde me af op wat mijn hoofd me vertelde te doen. Ik nam alle kleuren van de regenboog aan, tot mijn lichaam zei: “Nu is het genoeg, ik kan niet meer.” Mijn perfectionisme, controlebehoud en pleasen hadden mijn lichaam uitgeput.

Ik had een persoon gecreëerd waarvan ik dacht dat het zo hoorde, maar mijn nachtrust was een nachtmerrie geworden. Ik sliep nog maar een paar uur per nacht omdat mijn hoofd altijd aan stond. Er was nooit rust. Ik kon niet meer, ik was uitgeput, zag alles wazig en was bang voor mijn werktelefoon. Daar zat ik, apathisch op de bank in mijn joggingpak. Ik schaamde me kapot en was burn-out.

Een harde les

Herstellen van mijn burn-out ging niet vanzelf, het was een lange weg. In het begin was ik te moe, te emotioneel en vocht ik te hard om snel beter te worden, zodat ik mijn werk kon hervatten. Ik vond namelijk dat ik had gefaald. Na een paar maanden besefte ik dat ik vocht tegen mezelf. Toen kwam er aanvaarding en besefte ik dat ik zelf verantwoordelijk ben voor hoe ik mijn leven wil leiden. Dit nooit meer, besloot ik, en ik besloot het anders te gaan doen.

Maar ik had ook accepteren dat ik hoogsensitief ben. Jarenlang wilde ik er niets mee te maken hebben en net zo kunnen functioneren als ‘normale’ mensen. Hoogsensitiviteit vond ik maar vaag en het werd nog een stukje ingewikkelder toen ik ontdekte dat ik een hoogsensitieve high sensation seeker ben.

Ik koos ervoor mijn eigen handleiding te creëren om gezond en gelukkig te worden en te blijven. Want ik ben uniek, net als ieder ander op deze aardbol. Wat voor jou werkt, hoeft niet voor mij te werken. Dus probeerde ik, viel ik en stond ik op weer. Ik herkende, erkende en voelde mijn overtuigingen en patronen. Niet alleen praten, maar ook contact maken met mijn lichaam. Voelen, luisteren en handelen op alle vlakken: voeding, beweging, ontspanning, positief denken, ondersteunende relaties en vooral zinvol leven. Wat is mijn intrinsieke motivatie? Waar word ik blij van? Wat geeft energie, wat kost energie? Mijn lichaam was heel duidelijk. Door mijn hart en intuïtie te volgen, geniet ik weer van mijn leven. En het besef dat ik hier ben om te leren en te ervaren, niet om het perfect te doen, maar om te leven. Ik voel me weer energiek, vrolijk, positief en creatief.

Grappige weetjes over mij

Er hangt geen rood kledingstuk in mijn kast en ik draag de kleur rood alleen als lippenstift of nagellak.

Ik dol ben op Aziatisch eten, maar door mijn soja intolerantie kan ik het maar beperkt eten.

Ik lichtelijk kortsluiting krijg als ik mijn schone was niet met 2 dezelfde gekleurde knijpers ophang.

Ik gek ben op mijn 2 Franse buldoggen en als we de tijd en ruimte zou hebben er een heel elftal zou zijn.

Mijn me-time graag in stilte en creatief doorbreng, zodat ik kan genieten als ik onder de mensen ben.

Ik oog voor detail heb, alles voel en opmerk, maar small talk niet aan mij besteed is.

Waarmee kan ik helpen?
Scan de code