Coachtraject

Krijg weer grip en geniet van je leven

Waar is die vrolijke en spontane jij?

Je lijkt het overzicht te verliezen en je vraagt je af hoe je uit deze neerwaartse spiraal kunt ontsnappen. Het jongleren met al die ballen wordt te veel; de last lijkt alleen maar toe te nemen. Zonder dat je het doorhebt, zijn je grenzen verschoven, en je eindigt steeds vaker uitgeput op de bank. Je bent uitgeblust, zonder energie. Er is geen tijd voor ontspanning, want je hebt het gevoel dat de hele wereld op jouw schouders rust. Een onrust knaagt van binnen, maar het is moeilijk te verwoorden wat je precies voelt. Je verlangt naar rust en ontspanning, maar er lijkt geen ruimte voor te zijn. Doorgaan is vertrouwd, maar is het wel de oplossing?

Het is tijd om op zoek te gaan naar jouw handleiding voor innerlijke rust en positieve energie.

Hoe ik je zou helpen?

Het creëren van jouw handleiding betekent dat je jezelf leert kennen en daarop afstemt. Stress en lichamelijke klachten ontstaan wanneer we niet naar ons lichaam luisteren en simpelweg doorgaan. We negeren onze gevoelens en emoties en zoeken meteen naar oplossingen.

Het is dus essentieel om zelfbewustzijn en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Ik help je om je patronen en overtuigingen te doorgronden via lichaamsgerichte oefeningen, zodat je weer in contact komt met je lichaam en de signalen herkent om er vervolgens actie op te ondernemen.

Ik werk met zes vitaliteitsprincipes die de kern vormen van jouw persoonlijke handleiding. Wanneer deze zes aspecten in balans zijn en op de juiste manier worden toegepast in jouw leven, kun je elke uitdaging aan en een gezond en plezierig leven leiden. De invulling van deze principes verschilt per persoon, omdat elk individu andere kwaliteiten en behoeften heeft.

Deze zes principes zijn onderverdeeld in zes gebieden: voeding, beweging, herstelmomenten, mindset, relaties en levensdoel.

Voeding

Je bent wat je eet. Misschien ken je deze uitspraak wel. Bij stress kiezen we vaak onbewust voor ongezond eten. Hoe kun je dit op een verantwoorde en leuke manier veranderen?

Beweging

Iedereen weet dat beweging goed voor je is, maar vaak ontbreekt het ons aan energie of zien we het als een verplichting. Wat past bij jou, waardoor je wél gaat bewegen en minder stress ervaart?

Herstelmomenten

Gun jezelf tijd voor ontspanning zonder dat je hoofd overloopt met gedachten en to-dolijstjes. Vaak voelen we ons onrustig en schakelen we direct over naar de doe-modus.

Mindset

Hoe doorbreek je deze neerwaartse spiraal en vind je weer positiviteit? Hoe ga je om met uitdagende situaties en mensen in je dagelijks leven? Het begint met het creëren van de juiste mindset.

Relaties

Het hebben van ondersteunende relaties met partners, familie, vrienden, kennissen of collega’s is essentieel. De kwaliteit van deze relaties is belangrijk: wie geeft je energie en wie kost je energie?

Levensdoel

Dit is de kern. Leid je een leven waarin de dagelijkse drukte overheerst, of heb je een helder doel voor ogen? Ervaar je vreugde, of jaag je voortdurend gelukzalige momenten na?

Laat ik ook even duidelijk zijn over wat mijn coachtrajecten NIET omvatten:

Snelle oplossingen; in dat geval raad ik aan om naar je huisarts te gaan.

Het idee dat zodra je je beter voelt, je weer terug kunt vallen in oude gewoonten en je klachten niet zullen terugkeren. Je creëert een nieuwe weg die bij jou past.

Verwachten dat praten alleen je klachten zal doen verdwijnen. Jij bent verantwoordelijk voor jouw gezondheid dus er is verandering nodig om resultaat te gaan zien.

Wat je WEL kunt verwachten:

Jouw persoonlijke handleiding, die je zelf verder kunt ontwikkelen. Na dit traject weet je hoe je verder kunt. Het is een dynamisch document dat zich net als jij zal blijven ontwikkelen.

(Lichaamsgerichte) Coaching op een proactieve en positieve manier, inclusief soms liefdevolle confrontatie.

Een dieper begrip en positieve kijk op jezelf, waardoor je je beter voelt en daarop kunt afstemmen. Je zult meer flow ervaren in je leven.

Als dit je aanspreekt en je op een holistische manier met jouw overheersende stress wilt leren omgaan, dan kan ik je helpen met mijn 1-op-1 traject ‘Krijg weer grip en geniet van je leven’. Gedurende drie maanden zullen we samen jouw handleiding creëren, waardoor je (innerlijke) rust zult ervaren en op een positieve en energieke manier van het leven geniet.

Dit kun je verwachten

Z

Het traject duurt 3 maanden (12 weken) en vindt plaats in mijn praktijk of online, afhankelijk van jouw voorkeur.

Z

In de eerste sessie, die maximaal 90 minuten duurt, maken we jouw (stress)klachten inzichtelijk. Voorafgaand aan deze sessie stuur ik je een vragenlijst zodat ik een goed beeld van je krijg en me kan voorbereiden op ons gesprek en uiteindelijk een persoonlijk plan kan opstellen.

Z

Tweewekelijkse sessies. De volgende 5 sessies (elk 60 minuten) plannen we elke twee weken. Zo heb je voldoende tijd om aan de slag te gaan met de adviezen en inzichten en kun je ze integreren in je dagelijks leven.

Z

Na elke sessie ontvang je van mij een kort verslag per e-mail met wat we hebben besproken. Soms kan een sessie nogal indruk maken waardoor je mogelijk enkele zaken vergeet die we hebben besproken. Op deze manier heb je de tijd om alles rustig na te lezen en eventueel te delen met je naasten.

Z

Tijdens het traject krijg je ook praktische tips en oefeningen mee voor thuis, die na elke sessie worden verwerkt in het verslag, zodat je ze onbeperkt kunt blijven gebruiken. Dit kunnen audiobestanden, video’s of pdf’s met informatie zijn. We zullen een oefening altijd eerst samen doen tijdens een 1-op-1 sessie voordat je het zelf gaat toepassen.

Z

Het kan gebeuren dat je vragen hebt tussen de sessies door, wat heel begrijpelijk is. Tijdens het coachtraject kun je me op werkdagen (van maandag t/m donderdag) een bericht sturen via e-mail of WhatsApp, zodat ik je vragen kan beantwoorden en jij weer met een gerust hart verder kunt.

Z

In de laatste sessie bespreken we hoe het traject voor je is verlopen en hoe je nu alle inzichten, adviezen en tips kunt inzetten voor een positieve en blijvende vitaliteit. Je ontvangt van mij een eindverslag waarin alle sessies zijn gebundeld, zodat je een overzichtelijk naslagwerk hebt.

Deze mensen gingen je voor

“Ik heb het al heel fijn ervaren, ze weet wat ze doet en waar ze het over heeft. En denkt goed met je mee. Ook heeft ze me fijne tools en handvatten gegeven waarmee ik vooruit kan. Voor mij was dit net even dat ene zetje wat ik nodig had. Ontzettend bedankt Sabine!”

Samantha

“Voorafgaand aan het coachtraject liep ik vast; thuis voelde ik me niet vrolijk, mijn focus was ver te zoeken en ik was voornamelijk bezig met mijn eigen zorgen. In mijn vrije tijd was ik met mijn hoofd bij mijn werk en op zondag al bij de maandag. Dit leidde tot een onrustig gevoel, zowel thuis als op het werk.

Ik besloot om hulp in te schakelen, en dat bleek een keerpunt te zijn. Het was mijn wens om de sfeer thuis te verbeteren en mezelf terug te vinden. Sabine heeft een goed luisterend oor en haar deskundige begeleiding maakten de samenwerking waardevol. Ze luisterde oprecht naar mijn verhaal en door de inzichten en praktische tips weet ik nu hoe ik verschillende situaties kan aanpakken zonder daarbij mezelf te verliezen.

Ik kan oprecht zeggen dat ik een transformatie heb ondergaan. Er is een weer rust in mijn hoofd, wat zich niet alleen thuis, maar ook op mijn werk manifesteert. Sommige mensen waren niet op de hoogte van mijn klachten, maar gaven wel aan dat ik nu positievere in het leven sta. Ik voel me weer de oude ik: vrolijk, spontaan en vol energie. Het heeft niet alleen mijn persoonlijke gezondheid verbeterd, maar ook de dynamiek in mijn thuissituatie positief beïnvloed.”

Patrick

“Als je niet meer weet wie jezelf bent”

Je denkt altijd ik kan de hele wereld aan, en inderdaad ik dacht ook dat ik de hele wereld aan kon. Tot ik merkte dat alles wat ik lief had steeds verder verdween, en ik vluchtte voor de werkelijkheid.

Ik pakte mijn telefoon en stuurde een app bericht dat ik graag een afspraak wilde maken.

Waarom kom ik nu pas? Ik kreeg als antwoord omdat de pijn nu het grootst is. En inderdaad, de enorme innerlijke pijn kon ik niet meer alleen oplossen. Maar wat heb ik veel gehad aan de begeleiding. Ik kon lachen, huilen, boos zijn voor alles is begrip. Recht door zee met de juiste woorden op de zere plek. Na meerdere sessies gehad te hebben bereikte we het stukje voeding dat ik daar misschien ook wel wat mee zou kunnen doen om lichamelijke ongemakjes te verminderen. Met kleine stapjes kwam ik er steeds meer achter wie ik nu eigenlijk zelf ben, en hoe ik nu eigenlijk wil leven, en dat was niet alleen leven/zorgen voor anderen!

Inmiddels zijn mijn sessies voorbij en ben ik bij een orthomoleculaire voeding en hormoon therapeut geweest. Ik heb mij lang niet meer zo fijn gevoeld zoals ik mezelf nu voel. Met de sessies van Sabine, de adviezen op voeding in mijn hoofd gaat het steeds beter en weet ik wie ik ben en wie ik mag zijn.

Zorgen voor ander is goed, maar zorg eerst voor jezelf! Bedankt Sabine.

Inge

Meest gestelde vragen

Wanneer kan ik starten?

Je kunt starten wanneer jij wil zolang ik voldoende plek heb. In overleg met jou plannen we een intakegesprek en aan het einde van dit gesprek de vervolgsessie(s).

Word het traject vergoed?

Het coachtraject wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar, maar je kunt het opgeven als persoonlijke ontwikkelingskosten. Informeer hiernaar bij je boekhouder.

Welke garantie kun je me bieden?

Of het coachtraject gaat slagen voor jou hangt af van jouw inzet, die garantie ligt in jouw handen. Ik kan je wel de volgende garantie aanbieden. Ben je na onze 1e sessie (intakegesprek) niet tevreden om welke reden dan ook, dan stoppen met het coachtraject. Dit kan alleen tijdens het 1e gesprek van het traject, daarna vervalt de garantie van terugbetaling. Je krijgt het bedrag volledig teruggestort op je bankrekening en stoppen het coachtraject.

Waarmee kan ik helpen?
Scan de code